Wyposażenie restauracji w amerykańskim stylu – w co należy zainwestować?

Dania zza Oceanu Atlantyckiego niegdyś kojarzone były jedynie z tanimi i kalorycznymi daniami typu fast food. Z czasem jednak okazało się, że Polacy zaczęli cenić tradycyjną kuchnię amerykańską. Jest ona pełna smaku i oferuje bogate menu niezależnie od regionu. Otwarcie restauracji w stylu amerykańskim to niewątpliwa szansa przyciągnięcia fanów kuchni Stanów Zjednoczonych. Takie przedsięwzięcie wymaga jednak specjalnego przygotowania lokalu do przyrządzania specyficznych dań. O czym zatem należy pamiętać? 

Grill gazowy

Obok hamburgerów czy hot – dogów w restauracjach amerykańskich popularność zyskały również corn – dogi, szarlotki, brownie oraz naleśniki z syropem klonowym. Największym jednak uznaniem smakowym cieszą się steki pochodzące z Południa. Są one częścią tradycji grillowania i biesiadowania w ogrodzie. Zachwycają jednak przede wszystkim smakiem. Stąd niezwykle warto zaopatrzyć restaurację w grill gazowy dostępny na stronie https://grillmajster.pl/Grille-gazowe-Broil-King-c25. Zapewnia on możliwość przyrządzania również innych tradycyjnych dań. Można na nim smażyć hamburgery. Nadaje się również do przyrządzania żeberek. 

Podgrzewacz do bułek 

Przyrządzanie hamburgerów wymaga odpowiedniego przygotowania bułki. Poddaje się ją obróbce termicznej w specjalnych urządzeniach. Podgrzewacz do bułek jest nieodzowny przy dużej liczbie klientów. Zapewnia przede wszystkim wygodę i znaczne ograniczenie czasu pracy. Amerykańskie hamburgery słyną przede wszystkim z dużego rozmiaru i smaku, stąd przy wyborze podgrzewacza warto sugerować się jego wielkością. 

Odpowiedz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dziewiętnaście − siedemnaście =