W jakie urządzenia zaopatrzyć pracowników stoiska z pieczywem

Aby sprzedać chrupiący i smaczny chleb, warto zadbać o podstawowe wyposażenia stoiska z pieczywem. Najważniejsza jest krajalnica do chleba. Klienci chętniej wybierają pieczywo, które zostało wcześniej pokrojone w równe kromki. Dzięki temu oszczędzają swój czas. Piekarnie, które dbają o najwyższy poziom obsługi klientów, bez wątpienia powinny mieć takie urządzenie w swoim podstawowym wyposażeniu. Wybór konkretnego modelu powinien być podyktowany zapotrzebowaniem konkretnego stoiska. W większości przypadków sprawdzają się kompaktowe krajalnice, które wykazują wydajność na poziomie 150 bochenków na godzinę.

Wagi, kasy fiskalne i pozostałe elementy niezbędne w piekarni

Stoiska z pieczywem oprócz krajalnic powinny też dysponować kasą fiskalną. Jeśli sprzedaż odbywa się w modelu B2B, warto zadbać również o program do wystawiania faktur. W przypadku sprzedaży detalicznej wystarczy wspomniana kasa fiskalna. Na rynku dostępnych jest wiele profesjonalnych sprzętów, które znacznie ułatwiają codzienną pracę. W przypadku niewielkich punktów wystarczą kompaktowe urządzenia, których pamięć pozwala zapisać kilkadziesiąt towarów. Większe piekarnie mogą inwestować w bardziej zaawansowane kasy.

Oprócz tego warto zadbać o dostępność wagi, co jest szczególnie istotne w przypadku sprzedaży pieczywa i ciastek. Każda waga powinna oferować możliwość legalizacji. Jeśli oferta stoiska rozszerzona jest o sprzedaż kawy, niezbędny będzie profesjonalny ekspres. Wtedy trzeba też pomyśleć o innych udogodnieniach dla klientów, jak np. stoliki i krzesła.

Odpowiedz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dziesięć − dziesięć =